Wg przepisu na opakowaniu, po dodaniu margaryny i jajka wyrosły całkiem nieźle już po 10 minutach w piekarniku:
Potem przyszedł czas na dekorację, jeszcze ciepłych amerykanek, za pomocą krwisto-czerwonego lukru powstałego z gotowej mieszanki w postaci proszku, do której należało dodać kilka łyżek ciepłej wody:
Krwiste amerykanki gotowe!
Na śniadanie halloweenowe |
Ogólnie dzieci nie lubią ZIELONEGO jedzenia/picia - pamiętacie zielony ketchup Pudliszek sprzed dekady? Odpadł, mimo że na bazie jabłek, ale dzieciom jako głównej grupie targetowej, nie podchodził.
Halloweenowe snaki wyszły całe na warsztatach plastycznych, były pajęczyny i netoperki, dość słone.
Na halloweenowy obiad |
Ziemniaczki w kształtach dyni, netoperków i duszków, bardzo smaczne, zwłaszcza z piekarnika, szybko się przyrządza, nawet mało ulepszaczy
Podobnie nuggetsy, w środku kurczak, smakujący... kurczakiem!
Bloody Orange by Lidl for little witches
Ćwiczenie na koncentrację i równowagę
"Smak Halloween" jak zapewnia producent na opakowaniu - Halloween smakuje czerwoną pomarańczą i dynią
Krwawy obiad
Mniam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz